kallkoppte.blogg.se

tjej som bloggar om ett liv som består av många kalla koppar te och frusna tår.

att inte vara kär

Kategori: Det var då det

Jag är bara femton men ändå ska jag gå mot dig med vitt runtomkring.
Jag ska gå mot dig och se hur du vinkar, hoppfull fast du redan vet. För det är bara vi här på en kristallvit fotbollsplan och det är som nån klyschig spinoff på Love Actually, ni vet scenen när Colin Firth friar till sin kärlek på ett café och det är varmt ute, fast tvärtom. För här är det kallt och jag ska göra slut på allting.
 
Det är julafton om bara tre dagar och jag ska ge dig en icke-julklapp. För det är det elakaste någon kan göra tre dagar innan jul, elakaste vilken dag som helst på året; 
Jag ska säga att jag inte är kär, att jag inte vill ha dig, att jag inte gillar dig, att jag inte vill träffa dig.
Jag ska säga att det inte funkar, att jag inte kan, att det inte är du det är jag, och jag ska säga varenda grej jag kan som inte låter för elakt för han är så snäll.
 
Jag ska se din ledsna min och höra hur du inte förstår och jag ska bli irriterad för fattar du inte?, vi är inte ihop, vi har aldrig varit det, det är bara du som vill och visst att jag hade roligt när vi träffades och det var roligt att dansa med dig, roligaste på länge men det är allt, fattar du inte det?.
 
Fast det ska jag inte säga.
 
Jag ska säga förlåt och att jag är ledsen och att du ska ha en bra jul trots att jag förstörde den.
Och jag ska inte se dig när jag går hem, för jag går med ryggen mot, jag ska plöja igenom snön samma väg och jag ska inse att han inte ens fick min första kyss.